Για τον επισκέπτη

τρέχουσες

Προσφορές

Ενημερωθείτε για τις προσφορές μας αυτήν την περίοδο.
περισσότερα...
Προσφορές
 

on-line

Κρατήσεις

Μετά την κράτησή σας θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας.
κράτηση...
On-line κράτηση
 

Μεγάλο Χωριό

Πληροφορίες

Μέσα σε πυκνό ελατοδάσος στις πλαγιές του όρους Καλιακούδα.
περισσότερα...
Πληροφορίες για το Μεγάλο Χωριό
 

Η δύναμη της παράδοσης

Το σύγχρονο Λαογραφικό Μουσείου Μεγάλου Χωριού φιλοξενεί στο τρίπατο παραδοσιακό, πέτρινο αρχοντικό του πλούσιους λαογραφικούς θυσαυρούς, δωρεά των των Μεγαλοχωριτών.

Το πρώτο επίπεδο είναι αφιερωμένο στα παραδοσιακά επαγγέλματα των κατοίκων του χωριού, αγροτικά εργαλεία, σκεύη και εξοπλισμό τεχνικών επαγγελμάτων που δρούσαν παλαιότερα στην περιοχή.

Στο δεύτερο επίπεδο του αρχοντικού εκτίθεται το παλιό ρολόι του Μεγάλου Χωριού, το οποίο λειτουργούσε ασταμάτητα από το 1926 ως το 1988, στο οποίο ακόμη είναι ορατά τα ίχνη από τις σφαίρες των Γερμανών κατά τη διάρκεια της εισβολής στο χωριό κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Παράλληλα ο επισκέπτης επισκέπτεται δύο αναπαραστάσεις δωματίων Μεγαλοχωρίτικου Σπιτικού, μίας Κάμαρης με χώρο για Αργαλειό και μίας Σάλας Εύπορου Μεγαλοχωρίτικου σπιτιού.

Στο τρίτο επίπεδο φιλοξενούνται παραδοσιακές στολές, κεντήματα και υφαντά, σπάνιες φωτογραφίες, ιστορικά έγγραφα, έργα λαϊκής τέχνης και θρησκευτικά αντικείμενα.

Το Λαογραφικό Μουσείο του Μεγάλου Χωριού διαθέτει αξιόλογη βιβλιοθήκη με περισσότερους από 5.000 τίτλους σχετικών θεματικών κατηγοριών, καθώς και μία σύγχρονη Αίθουσα Πολλαπλών Εκδηλώσεων.

photo credits: info-karpenisi.gr

 

...στη λεπτομέρεια

επικοινωνία

Ξενώνας Λεβάντα
Μεγάλο Χωριό
36100 Ευρυτανία
Reception [24/7]: 22370 41101
Κινητό: 693 23 78 863
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.